ΕΡΥΘΡΟ

logo111Οίνος Ερυθρός Ξηρόςkokkino_krasi_demertzi

Ποικιλίες : Μερλό (Merlot),  Σιρά (Syrah),  Καμπερνέ Σοβινιόν (Cabernet Sauvignon).

Οινοποίηση :     Εκραγισμός και σύνθλιψη των σταφυλιών. Προζυμωτική εκχύλιση. Ζύμωση σε ελεγχόμενη θερμοκρασία  για 5 με 7 ημέρες.

Προσωπικότητα : Λαμπερό ρουμπινί χρώμα. Πλούσια αρώματα κόκκινων φρούτων όπου κυριαρχεί το κεράσι με ελαφρές νότες μπαχαρικών. Γεμάτο στόμα με στρογγυλές τανίνες και μακρά επίγευση.

Συνοδεύει: ιδανικά όλα τα κόκκινα κρέατα (ψητά, κοκκινιστά, στιφάδο,…). Πιάτα τυριών και αλλαντικών. Ζυμαρικά με κόκκινες σάλτσες.

Σερβίρεται στους 16 – 18  ̊C.

Αλκοολικός βαθμός : 12 %vol