Ποιοι Είμαστε

xristos_demertzis logo111   Η οικογένεια Δεμερτζή έχει παλιά σχέση με το κρασί καθώς πρώτος ο παππούς Δημήτρης Δεμερτζής ήταν αμπελουργός και οινοποιός από τις αρχές του 1920.

Με ιδιόκτητα κτήματα στον ευλογημένο τόπο Μύτικα  (ή αλλιώς ΑΜΠΕΛΙΑ) Χαλκίδας του ιστορικού Ληλάντιου πεδίου, και  με τη βοήθεια προσωπικού, καλλιεργούσε και αμπελουργούσε τα κτήματά του, οινοποιώντας μόνος του την δική του παραγωγή.

Πλάι στο πατρικό σπίτι υπήρχε πέτρινο πατητήρι και μεγάλες τσιμεντένιες δεξαμενές στις οποίες ο παππούς Δεμερτζής ζύμωνε τα κρασιά του, με τα οποία και ήταν γνωστός στην ευρύτερη περιοχή της Χαλκίδας.

Η σύντομη όμως πορεία του στη ζωή δεν του επέτρεψε να προχωρήσει αυτό το οποίο τόσο καλά είχε ξεκινήσει. Τα παιδιά του καθώς ήταν σε νεαρή ηλικία δεν ήταν σε θέση να προχωρήσουν την οινοποιία του πατέρα τους και ο καθένας τράβηξε το δρόμο του.

Ο Χρήστος Δεμερτζής γιος του Φώτη και της Μαρίας και εγγονός του παππού Δημήτρη Δεμερτζή, φαίνεται ότι κληρονόμησε την αγάπη και το μεράκι του.

Μεγαλώνοντας στο πατρικό που υπήρχε από τον παππού, παίζοντας μέσα στο παρατημένο πατητήρι και τις έρημες δεξαμενές  φαίνεται ότι ήταν αυτά που τον έκαναν να αγαπήσει και να σεβαστεί την πατρική γη που του κληροδότησαν ο παππούς και οι γονείς του.

Έτσι με την βοήθεια του πατέρα του αναμπέλωσαν το πατρικό κτήμα το 2000 και από τότε άρχισε το ταξίδι  και ο αγώνας του στον μυθικό κόσμο του αμπελιού και του κρασιού.

Παράλληλα με την μελισσοκομία, τις γνώσεις και τα μυστικά της οποίας του μεταλαμπάδευσε ο πατέρας του και με το δικό του μεράκι και την σκληρή δουλειά ανέπτυξε και την έκανε επιτυχημένη (Μέλι Αυθεντικό), συνέχισε να επενδύει χρόνο, κόπο και μεράκι στο αμπέλι και το κρασί.

Χωρίς να αναλλώνεται στο κυνήγι επιδοτήσεων και κατάλληλων  ευκαιριών και ποντάροντας μόνο στο μεράκι και την σκληρή δουλειά, έστησε ένα λιτό, λειτουργικό και σύγχρονο οινοποιείο 500 μόλις μέτρα από τον  πατρικό αμπελώνα.

 tima-demertzi

Και έτσι η παράδοση συνεχίζεται….