Αμπελώνας – Οινοποιείο

Ο Αμπελώνας βρίσκεται στην Περιοχή Μύτικας του Ληλάντιου Πεδίου , δύο χιλιόμετρα περίπου έξω από την Χαλκίδα.

Εκεί υπήρχε το Πατρικό σπίτι της Οικογένειας Δεμερτζή όπου πρώτος ο παππούς Δημήτρης είχε κατασκευάσει παραδοσιακό Οινοποιείο στο οποίο μετέφεραν τα γαϊδουράκια τα σταφύλια φορτωμένα στις κόφες, τα πατούσαν με τα πόδια στο υπερυψωμένο πατητήρι και με φυσική ροή ο μούστος αποθηκευόταν στις δύο μεγάλες τσιμεντένιες δεξαμενές όπου γινόταν και η ζύμωση του μούστου σε εύγευστο παραδοσιακό κρασί.

Ο τότε γνωστός έμπορας της Χαλκίδας, Χαϊνάς, ερχόταν με το κάρο του πάνω στο οποίο είχε ένα μεγάλο ξύλινο βαρέλι και μετέφερε το κρασί του Παππού Δημήτρη στην ευρύτερη περιοχή της Χαλκίδας αλλά και στο λιμάνι της πόλης από όπου έφευγε και για άλλες αγορές.

Την ίδια παράδοση συνεχίζει ο εγγονός Χρήστος  Δεμερτζής , καλλιεργώντας τον Αμπελώνα που κληρονόμησε από τους προγόνους του και Οινοποιώντας την παραγωγή του σε ένα σύγχρονο και λιτό Οινοποιείο-Εμφιαλωτήριο, 500 μόλις μέτρα από τον πατρικό αμπελώνα.

Το οινοποιείο υποστηρίζει όλα τα στάδια της παραγωγικής διαδικασίας του κρασιού, ολοκληρώνοντας με επιτυχία τις Οινικές απαιτήσεις του Αμπελουργού – Οινοποιού συνεχίζοντας την παράδοση της Οικογένειας στον εύγευστο, παραδοσιακό, ποικιλιακό και ελαφρύ οίνο.

Διαθέτουμε το κρασί  μας σε επιλεγμένα σημεία και ταβέρνες στην περιοχή της Χαλκίδας και Απευθείας σε εσάς Χωρίς ενδιάμεσους είτε διαδικτυακά, είτε στον Επισκέψιμο και Φιλόξενο χώρο μας. Επιπλέον στον χώρο μας εκτός από προνομιακές τιμές και wine testing, θα βρείτε τα κρασιά μας και σε πιο εύχρηστες συσκευασίες (ασκούς – pet) 

Facebook Honey